Treceți la conținutul principal

Încălzirea în pardoseală și parchetul masiv,stratificat,laminat sau SPC?

 Tot se discută pe grupuri ce se recomandă ca parchet la încălzirea în pardoseală. De când a apărut în România această variantă (încălzirea în pardoseală),am învățat că nu orice parchet se poate pune. 

Parchetul dublu și triplustratificat

Cel mai recomandat și OK este parchetul stratificat lipit cu adeziv silanic. De ce cu acest adeziv? pentru că la diferențele de temperatură rămâne elastic.

Se spune că grosimea maximă trebuie să fie de 16mm pentru un transfer de căldură ok,parchetul stratificat este de 10mm ,11mm și 14mm,mai găsiți și de 13mm.

Durata de viață a parchetului stratificat poate fi de până la 75 ani, în funcție de stratul de uzură se poate rascheta de 2,3 sau 4 ori,depinde de grosimea stratului de uzură.

Parchetul stratificat în comparație cu o gresie se încălzește mai greu dar păstrează căldura mai mult timp.

De ce nu parchet laminat?

Parchetul laminat a fost gândit ca o variantă economică și ieftină care nu se lipește de pardoseală.Primul apărut pe piață era prin lipire,se lipeau plăcile între ele, după care l-au îmbunătățit,varianta cu click,dublu click, având avantajul că se poate monta și demonta.Conținutul lui este din mdf și deasupra o melamină să reziste la zgârieturi dar prin care nu poate trece căldura, în comparație cu temperatura din cameră el rămâne tot timpul rece. Nu recomand la case și bloc pe zonele de parter. Durata de viață a parchetului laminat este de la 5 la 25 ani în funcție de calitatea și traficul la care este supus.

Parchetul masiv

Despre el,doar vreo trei esențe se recomandă cu grosimea de maxim 16mm și acelea cu densitatea mare,din cele tropicale,teck care i se mai spune și arborele de fier,ipe și merbau. Montajul se realizează prin lipire cu adeziv silanic pe sapă amorsată în prealabil cu o amorsă compatibilă cu adezivul. 

Parchetul mineral sau SPC 


Parchetul SPC ,este fabricat din pulbere de rocă naturală care poate avea mai mult sau mai puțin în compoziție,ne putem da seama după greutatea unui pachet sau după preț,unul care are în compoziție mai puțină pulbere de rocă cântărește cam 8kg față de altul care are 28kg. El se poate monta flotant sau lipit dar pentru încălzirea în pardoseală se recomandă lipit, există adeziv special pt el ,eu recomand adeziv silanic.





















































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Parchet care scârțâie,injectat, reparat fara a necesita scos si montat la loc

Soluția de injectare este varianta rapidă de a rezolva problema parchetului vechi care scârțâie și se mișcă. De cel puțin 15 ani am gândit și pus în practică această idee venind în ajutorul clienților. Înainte de a rascheta parchetul, îl gaurim și injectăm cu un adeziv din gama D4 care umple golul și lipește parchetul de suportul existent după care raschetat, chituit și lăcuit. Soluția pe care o folosim este un adeziv poliuretanic care lipește orice pe orice și în contact cu aerul își mărește volumul,umple golul și se întărește,se face ,,beton ". Pe lângă proprietatea de a lipi are rol și hidroizolant și fonic într-o oarecare măsură. https://lovedeco.ro/reconditionare-parchet-lemn/ Without creak and without moving! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209561513195285&id=1851162388 Scârțâie parchetul?,se mișcă?, rasina de reparatii este solutia salvatoare pentru lamelele d...

Lacuri pentru parchet,cum alegem lacul potrivit?

  Exista pe piata, sa spunem, trei variante de lac: ecologic, pe baza de solvent si uleiuri.                                                              -Lacul ecologic:fara miros,uscare rapida,pastreaza nuanta lemnului natur, nu formeaza pelicula pe parchet, evidentiind fibra lemnului. La cel profesional gasim trei variante, rezidential, de trafic pentru locuință si trafic pentru spatii comerciale care pot fi lucios, satinat, mat si extra mat.Se gasesc lacuri monocomponente sau bicomponente, de regula cel bicomponent,  solutie A+B,este un lac de trafic mediu sau intens, cu o rezistenta buna la abraziune.  -Lacul pe solvent:are miros care persista max. 30 de zile,formeaza pelicula pe parchet si de regula este lucios, la gama profesionala gasim si satinat sau mat. Uscarea este mai lenta, intre 2 si 6 ore,iar mobilierul...

Parchet masiv lipit pe osb,restaurat

Am fost solicitat să repar un parchet umflat de la apă. La constatare am văzut că este lipit pe osb cu adeziv și acesta de pardoseală cu smoala. Problema era de la suportul din osb care se umflase și se deformase,parchetul de salcâm nu avea nimic. Am stabilit să scot parchetul,osb-ul și să curăț smoala. După care să montez parchetul cu un adeziv bicomponent direct pe sapă amorsata cu o rășină epoxidica,în felul acesta făcând și o hidroizolație între suport și parchet.