Tot se discută pe grupuri ce se recomandă ca parchet la încălzirea în pardoseală. De când a apărut în România această variantă,am învățat că nu orice parchet se poate pune.
Cel mai recomandat și OK este parchetul stratificat lipit cu adeziv silanic. De ce cu acest adeziv? pentru că la diferențele de temperatură rămâne elastic.
Se spune că grosimea maximă trebuie să fie de 16mm pentru un transfer de căldură ok,parchetul stratificat este de 10mm și 14mm,mai găsiți și de 13mm.
Durata de viață a parchetului stratificat poate fi de până la 75 ani, în funcție de stratul de uzură se poate rascheta de 2,3 sau 4 ori.
Parchetul stratificat în comparație cu o gresie se încălzește mai greu dar păstrează căldura mai mult timp.
De ce nu parchet laminat?
Parchetul laminat a fost gândit ca o variantă economică și ieftină care nu se lipește de pardoseală.Primul apărut pe piață era prin lipire,se lipeau plăcile între ele, după care l-au îmbunătățit,varianta cu click,dublu click, având avantajul că se poate monta și demonta.
Conținutul lui este din mdf și deasupra o melamină să reziste la zgârieturi dar prin care nu poate trece căldura, în comparație cu temperatura din cameră rămânând tot timpul rece. Nu recomand la case și bloc pe zonele de parter.
Durata de viață a parchetului laminat este de la 5 la 25 ani în funcție de calitatea și traficul la care este supus.
Parchetul masiv?
Despre el,doar vreo trei esențe se recomandă cu grosimea de maxim 16mm și acelea cu densitatea mare,din cele tropicale,teck care i se mai spune și arborele de fier,ipe și merbau.
Comentarii
Trimiteți un comentariu